מצויינות ולא היעלמות; רשימה
|
23-May-2017, 8:18
הודעה: #1
|
|||
|
|||
מצויינות ולא היעלמות; רשימה
ירידתה של בית"ר טוברוק לליגה השנייה הותירה אותי שוה נפש לחלוטין. לא כך היה עם רבים מאנשי מחננו, באשר אירוע זה לווה בתרועות צהלה רבות כאן בפורום. מעת לעת נפתח כאן, בפורום זה, אשכול בו רבים מאנשי מחננו מביעים את משטמתם כלפי מועדון זה וכלפי העומד בראשו. למעשה ניתן לזהות שתי מגמות כאשר האחת השואפת שבית"ר טוברוק תרד ליגה מתוך השיקול של השפלת היריבה העירונית, ושנייה לה, שהמייצג המובהק ביותר שלה הוא דוד חטב, שאינה מסתפקת בכך: היא מייחלת להיעלמות טוטאלית של מועדון זה מעולם הכדורגל בארץ.
מועדון זה, בית"ר טוברוק, הוקם ב-1993. אני, עתה, מודה ומתוודה שאת הקמתו ליוויתי בנפיחת בוז וביטול. "מה כבר יוכל מועדון זה לעשות" כך הרהרתי "מול תפארתו של מועדוננו שגידל כוכבים כמוייססקו, מוטל'ה, סרוסי, לביא, גריאני, האב והבן גזל, האחים בר, האחים מכנס ועוד ועוד? על גבהות לב זו שילמתי בריבית קצוצה, באשר ראיתי שבשורותיו צומחים שמעון אבו חצירא, גיא אסולין, שלומי ארבייטמן, אייל גולסה, חן עזרא, דיא סבע, אלירן דנין, זאב חיימוביץ' ועוד ועוד. כל אלו, בלעדי מועדון זה בשטח, היו, כנראה, צומחים במועדוננו. קבוצת הבוגרים של מועדון זה משתייכת, כידוע, לליגה ג'. בדקתי את נתוני השאלת שחקנים של כל מועדוני הכדורגל בליגה זו לפי המדווח באתר ההתאחדות, ולפי הנתונים המיוחסים למועדון זה הרי שהישגיו של הלה בגידול שחקנים הם מרשימים. הסתבר כי יחד עם הפועל נהריה נמצא מועדון זה בראשות הרשימה עם השאלת 16 שחקנים לקבוצות אחרות. מספר המושאלים במחוז השרון (אליו משתייכת קבוצת הבוגרים שלו) עומד על 60. קבוצתו של המועדון הזה מהווה 7.69% מקבוצות מחוז זה (אחת מ-13), והנה הוא תורם 26.7% מהמושאלים בו. דהיינו פי 3.47 משיעורו. הנתון היחסי לפי כלל קבוצות ליגה ג' אף מרשים יותר: מניין המושאלים בכלל הדרג הליגתי הוא 328. בית"ר טוברוק מהווה 0.98 (אחת מ-102) מכלל קבוצות הליגה הזאת ומועדונה תורם 4.88% מכללם, ועתה זה פי 4.98 משיעורו. קראתי פרסומים באינטרנט מטעמו של מועדון זה ודבר אחד צרם לי במדיניותו: פיקוח על הישגי השחקנים בלימודים. התניית פעילות במועדון זה בהצטיינות בלימודים (https://www.tobruk.co.il/-----). אינני מקבל זאת כי כל אדם נברא עם סט כישורים משלו וגורל משלו. מייקל ג'ורדן ועודד מכנס נבראו הן היכולת להצטיין בספורט והן עם היכולת להצטיין במתימטיקה, אבל הם זה הם וזה לא מחייב שום אדם אחר. לאלון מזרחי מעולם לא היה מושג מה זה משפט הקוסינוסים, אבל את תפקידו לשים את הכדור ברשת הוא ביצע למופת. כאשר היה מיקי ברקוביץ ילד הוא התחיל להתאמן במכבי ת"א. קלט אותו שם יהושע רוזין. איש זה (שהלך לעולמו ב-2001) היה אושיית כדורסל ידועה ביותר בתחום זה בארץ. יהושע רוזין, איש כדורסל מיומן, תפס מיד שהילד הזה מוכשר מאין כמוהו וכי צריך לטפח אותו, ומיקי ברקוביץ, אכן, פתח במשטר אימונים כשמאימון לאימון מתקדם כמו שצריך. יום אחד הוא הפסיק להגיע לגמרי לאימונים. יהושע רוזין נפגש עם הוריו של הילד כדי לעמוד על מה שקורה (כי הרי לא מאפשרים לכשרון כזה להתפספס), והנה ההורים של מיקי אומרים לו לערך כך: "הכדורסל פוגע בלימודים שלו וזה לא מקובל עלינו. הלימודים קודמים לכל". וכאן יהושע רוזין ענה להם תשובה גאונית ומוחצת. הוא אמר להם "בתחום הלימודים הוא יגיע לרמה מסויימת וזהו. בתחום הכדורסל, לעומת זאת, הוא יהיה הגדול מכולם". אני מקווה שמועדוננו לא שוגה בהבלויות ובדברי איוולת מסוג זה. בית"ר טוברוק, לעת עתה, הוא עובדה בשטח. יש מאנשי מחננו הרואים אותו כקוץ בבשרנו וככסדין אדום לנגד עינינו. אלו מייחלים להיעלמותו מהשטח. אני סבור שלא זו הדרך הראוייה. הדרך הראוייה להתמודד איתו היא מצויינות. לא לי להגות כיצד יש ליצור את המצויינות, אבל , בכ"ז אני רוצה לתת דוגמא אחת שזה מכבר הגיתי: לדעתי יש לשלוח סקאוטר של המועדון לערוך סיבוב צפייה בכל משחקי הילדים המתקיימים בבתי הספר ובמגרשי משחקים בשכונות של נתניה ובמושבים הסובבים אותה, ואולי כך יאותר מישהו מוכשר. אינני מתכוון למשהו אינטנסיבי מדי. כל ביקור כזה יימשך כ-10 דקות, וכל סיבוב צפייה כזה יתפרס על פני כחצי שנה, ז"א כל נקודה כזו תיפקד על ידי הסקאוטר פעמיים בשנה ולא יותר. דוד לביא היה כוכב גדול בבית הספר היסודי (לא הייתה אז חטיבת ביניים) בו הוא למד. הוא הצטרף לנוער של מועדוננו בגיל 15 בעקבות הצעה מצידם של עודד וגדי איתם היה מיודד. יפה מצידם של המכנסים שעשו זאת, אבל הוא היה צריך להתגלות ע"י סקאוטר של המועדון באופן שתיארתי לעיל ולא בדרך בה זה קרה. כיום, את הופעת בית"ר טוברוק על הבמה אני רואה כתופעה טבעית ואבולוציונית כהופעת המקרר הביתי והמשאית המוטורית שדחקו את בתי החרושת לקרח ואת הבלגולעס. התקווה להימחקותו של מועדון כדורגל זה מן המפה, בקרב חלק מחברי מחננו, היא כתקוותם של בתי חרושת לקרח ושל בלגולעס להיעלמות המקרר הביתי והמשאית המוטורית. את כוחו של מועדוננו כלפי יריבים יש לבנות על אדנים של מצויינות ולא על היעלמותם של גורמים אלו. |
|||
The following 1 user Likes יגאל יהב's post: אלדד (2323-0505-2017201720172017) |
|
Share/Bookmark (Show All) | |||||||
משתמשים שצופים באשכול זה: 4 אורחים