סלנג נתנייתי
|
03-Nov-2015, 20:46
הודעה: #1
|
|||
|
|||
סלנג נתנייתי
למבינים סלנג נתנייתי:
דפק טרחה- מעד בשוגג וואלללה בספר תורההה " - שבועה ברמה הכי גבוה שקיימת באזור חיוג 09 . סמאטה- כינוי לבחורה שאיננה חכמה במיוחד שארבה מקרונה-רביולי עגבניות.. זארזורה-בחורה טובה! ״בוא שא״ - הבה נכריע מחלוקת באופן פלורליסטי ושוויוני ”שה-שה” - אני אזרוק עכשיו משהו לגובה וכולם ינסו לתפוס מדרובה - בוגרת הפקולטה ויצו קנדה מרכז הנוער קמשה= קבוצת אנשים רוזטה-תמצית שקדים מהולה במיים עם מיונז וחריף - תוספת לבורקס שרצה חזק רקבנתניה יא חאסרה- געגוע לזמנים עברו, נוסטלגיה בויה אתה זורם לכושי ??? - אתה רוצה אולי לבוא לאכול שניצל בבגט בשניצליה בשם כושי מסייר-חמוצים אסיאתיים יא חאסרה- געגוע לזמנים עברו, נוסטלגיה רולה-שלווה נפשית! "הרררראאאא זה " -> חושב אני פראייר גדלתי באחדהמושבים באזור אוועדה- מילה המתארת מצב מאוס שחוזר על עצמושוב ושוב אספרסו עם זר-קפה בבר "דועפרה" = כלום ממה שהוא אומר לא נכון, אם אומר שיש שמשתצא לבדוק נאר לחרף - היום הכי גרוע בהסטוריה כסכסה = אישה שאוהבת לשבת ולרכל עמרה מסר= אין דברים כאלה קדאווה - משחק ילדים שבדרך כלל מישהו מקבל מכותרצח "פנאני" כמו פנאן אבל רק של נתנייתים ״סכין תוקע״- משחק ידוע בשכונות דורה שכבר מגיל קטן מחונכיםלסכינים והשתלטות פיארטית על השטח תוך כדי איומים והשלכת סכינים על האדמה. מצ'קל זאבאק..יעני יא כבד.. צ׳אפלקה= מצב רוח ירוד פאחצ'ולי זאבי: ניפחת לי תמח יעני יא ג'ואה! יעני קמצן צ'חלה-פרחה של נתניה "שאנלא יקום עליך" = לשון איום שגורה בפי כל נתנייתי,ששמה בכיס הקטן את "אני אגמור אותך" או "אני אתהפך עליך" וואלקרושקנתי אותך" = משפט הנאמר מאיש לרעהו בעת ניצחון סוחף ואף מוחלטבפוגים/פליקים/אמפייר/סופרגול, הלחם בין "רוששתי" ל"רוקנתי"ולמעשה חזק יותר משני הפעלים גם יחד. גנדן - ביג פולג "אני פולגניק"- אנשים זחוחי דעת הגרים ב"שכונת היוקרה" פולג ובטוחים באמת ובתמים שאינם משתייכים לעירנו הצנועה אף על פי שבת.ז. אכן רשום בבירור: נתניה. "רונדו" -פסטיבל רכבים המתרחש בכבישי העיר בעת סיום כיתה י"ב באחד מהתיכונים . ״ספונג׳ה״ - משקה מוגז בפונדק הים " גיש " - מעפן כזהההה לא זורם כלום.. צרפוקאי- תייר צרפתי מתורבת בעל חזות מרוקאיתמובהקת. מבול- טיפש "קאווה"- שיטה להפוך קלפים בדפיקה על הרצפה "יא גיש" - אתה אספסוף זול מתחנגל - כינוי ל ״גאה״ בנתניה ס"ד-סיבוב דאווין נאמר בעיקר בעת חגיגות סיום המלווה של הנתנייתיהמצוי גן רשות- הגן שלפני גן חובה סח'לה גורנייה : הידוע כביטוי ל.. איש שפל חסרמשמעות. טמע -אדם השומר בקנאות את רכושו וקניינו . אורס בויה-בראש אבא שלך יאבש- כינוי נתנייתי נפוץ המתאר אדם משעממם לאזורם ולא מספק עיניין מטרטר - אדם בעל רמת משכל נמוכה סמטה ורקיקה- מעצבנת ומציקה.. גרדן/גרדנה/גירוד/מגורד /מתגרדן/מגורדן- כינויאו ביטוי לאדם אשר אין ביכולתו הפיננסית לרכוש ולו מסטיק בזוקה. כמו כן אומרים זאתעל אדם שמתקמצן (מתגרדן) בכל הקשור להוצאות הבסיסיות שלו (סיגריות, מזון,שתיהובו,) וואה וואה על הטארמה..> איזה תחת וועליה!!! - "וואו", צורת פליאה נתנייתית טיפוסית. פורפרה מסקוקה = פורפרה שעברה טיפול 10,000 עם חוקים(כשמישהו מסתפר נותנים לו כאפות תלוי בן כמה הוא ותמיד יהיה לשנה הבאה..) צ'וצ'יות! - כוסיות בשפה הנתנייתית קמשה מנייק - חבורה של לפחות 4 שאוהבים לעשותשטויות ברבאש - אדם הנוהג להבטיח הבטחות שווא ,ולעיתים מאדיר את עצמו למשהו שהוא לא. יבויה סחאנה אל מוץ׳- מזג האויר חם מהרגיללעונה חממות - בעבר שימש כמקום לגידול חקלאי שלצמחים,כיום זהו משחק כדור אלים שמטרתו לבעוט כדור ולפגוע חזק ככל האפשר בסובביםאותך . צ'ירצ'י - הרוטב פסטו של הנתנייתים מבצע שוקו - נפוץ בבוקר שאחרי ל"ג בעומר מה אתה צרפתי ? - מה אתה שם דורדורנט בלילהתקלח ? ערימת ילדים - נפוץ בגילאי 8-16 בהם קופציםילדים אחד על השני לפי משקלם (הרזה ביותר למטה ) טרחות – מכות '.כלי'' - אחלה גבר בשפה של הרחוב הנתנייתי רגל וחצי בותיקים - פירוש 1 בדרך לשכונת ותיקים|| פירוש 2 רגל וחצי בקבר טאו טאו - הדוב פנדה הגדול שבכיכר לדפוק שפשף - בדרך כלל הכוונה לבריחה ממוניותספיישל מבלי שלם כסף חאווה בפנים - גניבה באיומים של דבר ביודעיןוללא ניסיון הסתרה שאווה דה = מה זה ? "שאווה בויה " = מה קורה גבר /מה נשמע אחי  Sent from my A0001 using Tapatalk |
|||
04-Nov-2015, 0:36
הודעה: #2
|
|||
|
|||
RE: סלנג נתנייתי
תודה זה בסיס טוב וחשוב
לכל אוהד נתניה מפגר ולא אופטימי. |
|||
04-Nov-2015, 0:46
הודעה: #3
|
|||
|
|||
הצלחת להצחיק אותי...
|
|||
04-Nov-2015, 1:10
הודעה: #4
|
|||
|
|||
למען הסר ספק רק העתק הדבק
Sent from my A0001 using Tapatalk |
|||
04-Nov-2015, 1:48
הודעה: #5
|
|||
|
|||
חחחחחחח סלנג ? זאת השפה הרשמית של הברברים מהמערות
|
|||
04-Nov-2015, 2:10
הודעה: #6
|
|||
|
|||
RE: סלנג נתנייתי | |||
04-Nov-2015, 7:18
הודעה: #7
|
|||
|
|||
Re: RE: סלנג נתנייתי | |||
04-Nov-2015, 9:59
הודעה: #8
|
|||
|
|||
סתם צוחק איתך כי אמרת שעשית העתק הדבק...
ואני חשבתי שככה אתם מדברים בבית... |
|||
04-Nov-2015, 10:19
הודעה: #9
|
|||
|
|||
גם אם אני לא טרבלסי רוב חיי גרתי בנתניה נראה שכולם מבינים את הרוב.
קיבלתי את זה בוואטאפ Sent from my A0001 using Tapatalk |
|||
04-Nov-2015, 11:36
(הודעה זו נערכה לאחרונה: 04-Nov-2015 על ידי 11:36 אני gad.)
הודעה: #10
|
|||
|
|||
רולה-שלווה נפשית!
סח'לה גורנייה : הידוע כביטוי ל.. איש שפל חסרמשמעות. זארזורה-בחורה טובה! לא מסתדר לי התרגום מפגר ולא אופטימי. |
|||
|
Share/Bookmark (Show All) | |||||||
משתמשים שצופים באשכול זה: 7 אורחים