(21-Mar-2017 11:08)עידן444 כתב: (21-Mar-2017 10:18)אייל ס כתב: למרות שבעונת 13/14 חילקו כרטיסים לספונסרים....עדיין הפער בין ה2500 בממוצע העונה ל4000 פלוס בעונת 13/14 קיים ללא הצדקה.
ולכן אוהדי מכבי נתניה חייבים להבין שזה או שאנחנו קבוצה שמוכרת כ2500 מנויים/כרטיסים למשחק ושוות ערך להפועל חיפה/סכנין/בני יהודה וזה בסדר....או שאנחנו קבוצה של 5000 מנויים/כרטיסים למשחק ואז אנחנו מתחילים להתקרב לבית"ר ירושלים והפועל ת"א...מכבי חיפה(נכון להיום)והפועל ב"ש(בזכות התהליך וההצלחה)ומכבי ת"א זו ליגה אחרת לחלוטין.
אגב,פער ה2500 מנויים/כרטיסים האלו בעונה,שווה ערך לכ2 מיליון ש"ח נטו בהכנסות ובין מיליון ל2 מיליון בספונסרים.
והמיליון דולר האלו זה הפער בין אמצע/תחתית לפליאוף עליון/אירופה.
ולכל אלו שבדעה שהתרנגולת קודמת לביצה...השנה הזו נתנה לי להבין שלו....
המשמעות בקפיצה ל 5,000 מנויים היא בעיני יותר עניין שיראה על תהליך טוב.
מבחינתי בין אם המיליון דולר האלה ילכו אליך כדי להחזיר חלק מההשקעה ובין אם ילכו ישירות להגדלת התקציב מ 18 מיליון ל 22 מיליון- לדעתי זה לא קריטי.
אני בהחלט מאמין שעבודה נכונה עם חומר צעיר וסקאוטינג ב 18 מיליון שווה הרבה יותר מהתנהלות גרועה עם 21-30-50 מיליון ובמכבי חיפה אנחנו רואים שאפילו עם מעבר לזה.
כלומר- הדרך היא העניין המשמעותי.
המכירה של חן עזרא תרמה\פינתה לתקציב של מכבי נתניה לעונת 2012/2013- סביב ה- 4 מיליון ש"ח(סכום מכירה+שכר שנחסך)- מה עשו איתו? כולנו ראינו.
התרסקות מקצועית וכלכלית כי ההתנהלות היתה גרועה.
לגבי המשפט האחרון שהדגשתי- צריך להבין שהאויב מספר אחת לקהל של מועדון היא הפיכתו למועדון נדנדה. עולים- יורדים- עולים- יורדים- מתישהו- זה פשוט מפסיק לרגש.
ואני רואה את מה שראזאק כאן כותב- ואני חוטף עליו קריזה אבל זו הדעה הרווחת- "נעלה בקלות כי הליגה בדיחה אבל בעונה הבאה סיכוי לא רע שנרד שוב".
רק פנטזיונרים גדולים בונים על עליה העונה ומאבק על אירופה בעונה הבאה...
אין מה לעשות- אנשים שבאים בכל זמן ובכל מחיר הם סביב ה 1500.
ה 1200-1500 ישלמו גם מחיר גבוה יותר על מנוי.
השאר זה אנשים מכל מיני מעמדים סוציו אקונומיים- שמעדיפים לברור את שעות הפנאי שלהם.
אגב, אנחנו הרבה יותר קרובים בתרבות לב"ש מאשר לת"א- והנהירה של הבאר שבעים לטרנר היא לא כי הקהל יותר נאמן פתאום- אלא כי זה היום חתיכת בילוי לכל אדם שאוהב כדורגל במידה כזו או אחרת.
היום בטרנר- גם מבחינת אווירה וגם מבחינת רמת הכדורגל אתה מקבל בילוי ברמה אירופאית בינונית ליד הבית.
לא תבוא?
תעדיף ללכת לסרט?
תעדיף ללכת להצגה?
תעדיף ללכת להופעה?
מכבי נתניה רחוקה מלהיות ההגצה הכי טובה בעיר- בטח כשהיא בלאומית נאבקת עם קטמון, שעריים, נשר והפועל ירושלים- קבוצות ששוות בקושי ליגה לאומית.
לצערנו מבחינת כמות קהל מכבי נתניה לא ההצגה הטובה בעיר כבר 35 שנים ולא משנה ליגת העל או ליגה לאומית. אנשים מחפשים הצלחה ונוצץ וזה אומר זכיה בתארים (ראה גמר גביע).
עונה אחת שרובי שפירא המסכן הצליח סוף סוף להביא אליפות להפועל חיפה ופתאום התחילו להופיע ביציע כל מיני מפורסמים-טרמפיסטים עם צעיפי הקבוצה. ככה זה עובד.